Rekencompas

Over mij

Graag stel ik me even aan u voor. Mijn naam is Cindy Nillesen (1979) en ik werk als rekenspecialist met individuele of groepjes kinderen, met leerkrachten en als educatief auteur.

Rekenspecialist

In 2001 ben ik aan de Pabo in Nijmegen afgestudeerd en heb 10 jaar voor de klas gestaan. Naast  mijn werk als leerkracht heb ik in deeltijd de studie Onderwijskunde in Utrecht gevolgd. Tevens ben ik als educatief auteur aan de slag gegaan en heb meegewerkt aan de methode ‘Wereld in Getallen’. In 2010 heb ik een switch gemaakt naar het onderwijsadvies. In 2011 heb ik de postacademische ‘Opleiding tot Rekenspecialist’ afgerond en heb de implementatiecursus ‘Protocol Ernstige Reken-Wiskundeproblemen en Dyscalculie’ van de NVORWO gevolgd. 

Rekenkompas

Vanaf 2014 bestaat Rekenkompas waarbij ik op diverse manieren bezig ben met rekenen. Rekenen is leuk! Daar zijn de meningen over verdeeld, maar als je oog krijgt voor wat er allemaal te rekenen is in de wereld om ons heen, en als je merkt dat je vaak al meer weet dan dat je denkt, zie je dat dagelijks rekent zonder dat je het door hebt.  

Remedial Teaching

Als Remedial Teacher (RT) werk ik met individuele kinderen of in kleine groepjes. Het doel is altijd het kind helpen in zijn/haar rekenontwikkeling. Veel kinderen (en volwassenen) kunnen rekenen als moeilijk of niet leuk ervaren. Alleen al dat gevoel kan ervoor zorgen dat je niet of onvoldoende openstaat om te leren rekenen. Als alleen al het woord rekenen weerstand en spanning oproept, kan het leren om te rekenen erg lastig zijn. Het is daarom altijd geweldig om na een aantal begeleidingsmomenten te zien dat de meeste kinderen het rekenen stiekem leuk gaan vinden!

Onderwijsadviseur

Als onderwijsadviseur werk ik op scholen en begeleid ik leerkrachten met het versterken van hun rekeninstructie. Aan de hand van de modellen die in het protocol ERWD beschreven staan, krijgen  leerkrachten meer inzicht in op de opbouw van de verschillende leerlijnen, wordt de rekeninstructie in de groep versterkt en lukt het ze de rekenontwikkeling van de leerlingen beter in beeld te krijgen én te stimuleren.  Daarnaast word ik als rekenadviseur gevraagd om bij intervisiegesprekken over individuele leerlingen input te leveren voor het opstellen van een haalbaar en doelgericht OPP. Wanneer een school een arrangement aanvraagt kan ik deze leerlingen individueel op school  begeleiden op het gebied van rekenen.  

Educatief auteur

Als educatief auteur ben ik werkzaam bij de uitgeverij Thieme Meulenhoff en werk ik mee aan de ontwikkeling van de nieuwe versie van rekenmethode ‘Alles Telt’. Hierbij ontwikkel ik de lessen, instructie en verwerking, en geef input voor de handleiding.

contact cindy

Contact

Voor informatie, vragen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met:

Cindy Nillesen
06-21692726
cindy@rekenkompas.nl